 |
www.dukaniejakdukan.fora.pl Dukan - dieta dla tych co chcą schudnąć
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
abeta
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: Śro 20:59, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Hej,dzisiejszy dzien minal mi jakos ponuro...nic prawie nie zjadlam...jaja na twardo w sosie chrzanowym i cycocha na teflonie...mam nadzieje,ze jutrzejszy dzien bedzie lepszy!
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewka37
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 916
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: Śro 21:18, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Osobiście opieram się na książce Dukana "Nie potrafię schudnąć" tłumaczenia Catherine Walewicz-Bekka, wydanie z 2009 roku i tam pisze, że rytm 1/1 jest dla osób o słabej woli, nie wiem jak jest w nowszych publikacjach. Ostatnio pytałam moich znajomych (nawet nie mamy pojęcia ile ludzi stosuje tą dietę) co dla nich jest najtrudniejsze w dukanie. Większość odpowiedziała: ścisłe zasady diety. Wnioskuję z tych wypowiedzi, że wiele ludzi interpretuje słowa dr. Pierre Dukana dla własnych potrzeb, upodobań. Ogólny wniosek wszyscy mamy tendencję robić coś jak nam wygodnie, a wystarczy się trzymać zasad i waga sama poleci w dół.
Wciąż mam problem z ładowaniem forum , znacie na to sposób
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez ewka37 dnia Śro 21:25, 09 Lut 2011, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tiramisu
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Śro 21:41, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
dorka8989 napisał: | to fajnie ze 1/1 daje takie same efekty jak 5/5 bo mi ciezko na 5/5 . a wlasnie ja mam ksaizke dlazcego nie potrafie schudnac i tam pisze ze jak ktos chce schudnac wiecej jak 10 kg to zeby wybral 5/5
a odkąd jestes na 1/1 to ile schudlas i w jakim czasie ?? |
Przy pierwszym podejściu robiłam 5/5,bo według pierwszej książki Dukana ten wariant najbardziej odpowiada profilowi osoby otyłej.Pasowało mi to jaknajbardziej. W jednej z ostatnich publikacji,czyli jak sadzę po kolejnych badaniach pewne rzeczy zostały zweryfikowane. Czyli nie 3,a tylko dwie łyzki otrębów,nie pszenne,ale wyłacznie owsiane no i model 2 fazy.Teraz zalecane jest 1/1 jako zdrowsze,a tak samo skuteczne.Dlatego postanowiłam drugie podejście do Dukana zrobic własnie w tej wersji.Ja nie jestem dobrym przykładem na spadek wagi.Mam niedoczynność tarczycy i wszystko idzie mi jak krew z nosa.Od 3 stycznia niespełna 4 kilo. Tak piszę mniejwiecej,bo wiadomo,ze jednego dnia waga pokaże niższy wynik,a innego dnia więcej.
abeta napisał: | Hej,dzisiejszy dzien minal mi jakos ponuro...nic prawie nie zjadlam...jaja na twardo w sosie chrzanowym i cycocha na teflonie...mam nadzieje,ze jutrzejszy dzien bedzie lepszy! |
No to kochaniutka jak będziesz chudła skoro nie dostarczasz białka? Nie grymasimy tylko wciągamy proteinki,bo dzięki nim spala się tłuszczyk.Im więcej białeczka,tym blizej do celu ;P
ewka37 napisał: |
Wciąż mam problem z ładowaniem forum , znacie na to sposób  |
Ja też tak mam .Pewnie serwer obciążony...
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Tiramisu dnia Śro 21:46, 09 Lut 2011, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
jeruda
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 639
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: lubuskie
|
Wysłany: Śro 22:23, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
siemanko wszystkim jak miął dzisiejszy dzionek wszystkim ??? nie mogłam się wcześniej przebić na forum znowu problem z ładowaniem ja już po kolacyjce jajo,kawałek makreli i serka wsiowego trochę i korniszonka do tego i jakaś taka mikstura z tego wyszła ale zjadłam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
abeta
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: Śro 22:30, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Wlasnie zagladlam do zamrazalnika zobaczyc co by tu jutro domownikom na obiadek zrobic...szuuukam,paaatrze a tu...moje 2 pulpeciki z wolowinki sobie leza!!!ale mi sie mordeczka usmiechnela...mowie Wam...a juz myslalam,ze z dolem pojde spac...rozmrazaja sie;)))
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mysia55
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1320
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 22:32, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
No witam dukaneczki i dukanku (jesli jestes jeszcze z nami lub zagladasz) w przepisach jest dodana moja galantynka ktora mozna zjesc na cieplo i na zimno, serdecznie polecam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewka37
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 916
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: Śro 22:44, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Pytacie, pytacie, ja odpowiem: Dieta dr. Pierre Dukan`a jest niezwykle specyficzna, już na wstępie informuje, że osoby z problemami zdrowotnymi powinny ją stosować pod nadzorem lekarza, a inne (zdrowe) wykazywać rozsądek. Informuje, że waga może płatać figle i zastoje, ale jest to pozór bo zatrzymuje się woda-zwłaszcza u kobiet i proces chudnięcia się nie zatrzymał tylko zamaskował.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mysia55
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1320
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 23:03, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
ewka37 super to wyjasnilas, a ja sie dzisiaj glowilam z madziarra jak to jest ze na wadze stoimi a widac w cm ze jest juz lepiej, brzuch mniejszy i wogole.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tiramisu
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Śro 23:07, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
mysia55 napisał: | No witam dukaneczki i dukanku (jesli jestes jeszcze z nami lub zagladasz) w przepisach jest dodana moja galantynka ktora mozna zjesc na cieplo i na zimno, serdecznie polecam |
no to ja też dodałam swoja wersje galantyny
abeta napisał: | Wlasnie zagladlam do zamrazalnika zobaczyc co by tu jutro domownikom na obiadek zrobic...szuuukam,paaatrze a tu...moje 2 pulpeciki z wolowinki sobie leza!!!ale mi sie mordeczka usmiechnela...mowie Wam...a juz myslalam,ze z dolem pojde spac...rozmrazaja sie;))) |
No i tak ma byc-kochane pulpeciki Wsuwaj Abetko i chudnij...
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez Tiramisu dnia Śro 23:08, 09 Lut 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ula396
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 37
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: ślask
|
Wysłany: Śro 23:29, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
wiecie co chciałam zrobic sobie pizze i nici z tego a buuuuuuuuuuuuuu wyszła mi jakas owsianka rzadkie oj tepa jestem buuuuuuuuuuuuuu płakac mi się chciało
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewka37
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 916
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: Śro 23:32, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
Nikogo nie chcę poprawiać, ale mam wątpliwości i przed nosem przyprawę wspomnianą w przepisie. Podaję jej skład: sól,warzywa suszone(tu występują dozwolone)-15,1%, substancje wzmacniające smak i zapach (glutamina sodu, inozymian disodowy, guanylan disodowy), cukier, hydrolizad białkowy, maltodeksyna, ekstrat drożdżowy, przyprawy, barwnik (ryboflawian).
Nie potrafię rozpoznać większości tych składników. Nie piszę tego by kogoś wystraszyć, tylko uświadomić co jemy.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mysia55
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1320
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 23:34, 09 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
ula396 napisał: | wiecie co chciałam zrobic sobie pizze i nici z tego a buuuuuuuuuuuuuu wyszła mi jakas owsianka rzadkie oj tepa jestem buuuuuuuuuuuuuu płakac mi się chciało |
ja zrobilam ciasto z naszych przepisow dodanych przeze mnie ktore nazywa sie Kajzerki na 3 dni w piekarniku upieklam, a pozniej dodalam warzywa i podpieklam jeszcze troszke, sos czosnkowy i mniam
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
abeta
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 21
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: mazowieckie
|
Wysłany: Czw 0:02, 10 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
kurka wodna...ale sie obiadlam na swieta noc!!!!!!!wstyd normalnie ale...DUKANOWO!!!! jutro moze pulpeciki rybne zrobie bo ostatnio ryby z teflonu bokiem mi wychodza...bleee
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewka37
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 916
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: Czw 0:08, 10 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
mysia55 napisał: | ewka37 super to wyjasnilas, a ja sie dzisiaj glowilam z madziarra jak to jest ze na wadze stoimi a widac w cm ze jest juz lepiej, brzuch mniejszy i wogole. |
Waga napewno spadnie zwłaszcz, że w centymetrach widać.
Ktoś pisał, że wygotował jeans`y, błąd można uprać w wysokiej temperaturze, żeby się wstąpiły, ale nie gotować. Gotowanie osłabia włókna i materiał będzie krócej służył coś o tym wiem miałam materiałoznawstwo w szkole.
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez ewka37 dnia Pią 18:41, 11 Lut 2011, w całości zmieniany 2 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tiramisu
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Czw 0:25, 10 Lut 2011 Temat postu: |
|
|
abeta napisał: | kurka wodna...ale sie obiadlam na swieta noc!!!!!!!wstyd normalnie ale...DUKANOWO!!!! jutro moze pulpeciki rybne zrobie bo ostatnio ryby z teflonu bokiem mi wychodza...bleee |
Pulpeciki rybne to fajny pomysł. Mnie się też przejadła ryba z teflonu i pieczona.Dlatego mielę filety z rybki.Najlepiej dorsz,albo inna nie wodnista ryba.Dodaje cebulkę,czosnek i przyprawy,na jakie mam akurat ochote.Robię kotleciki,na teflon na momencik i do piekarbika na jakieś 15-20 min. Normalnie zupełnie inne doznania.W takiej postaci potrafię zjeśc 3,4 razy więcej ryby
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|