ella
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 762
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: łódzkie
|
Wysłany: Śro 6:21, 20 Kwi 2011 Temat postu: SOSNOWY SYROP BABUNI |
|
|
W połowie maja zrywamy młode pędy sosny, muszą być złocisto brązowe i lepkie w dotyku od żywicy. Pędy układamy ciasno w słoju, przesypując co jakiś czas cukrem. Słój stawiamy na oknie i czekamy aż słońce zamieni cukier w syrop.
1 kilo pędów sosny
1 kilo cukru
KIEDY JUŻ CUKIER ROZTOPI NAM SŁOŃCE ,PRZELEWAMY SYROP DO MAŁYCH BUTELEK LUB SŁOICZKÓW...
TO JEST PRZEPIS MOJEJ MAMY...
A TO ZNALAZŁAM W INTERNECIE ....MYŚLĘ ,ŻE TEŻ MOŻE BYĆ DOBRY ...
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez ella dnia Śro 6:36, 20 Kwi 2011, w całości zmieniany 3 razy
|
|