|
www.dukaniejakdukan.fora.pl Dukan - dieta dla tych co chcą schudnąć
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mysia55
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1320
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Śro 23:15, 13 Kwi 2011 Temat postu: PASCHA |
|
|
Apropo swiat Wielkiej Nocy, to ciasto jest specjalnie robione na ten dzien, ale ja robie przy kazdej okazji, bo jest poprostu przepyszne i proste w robieniu, na swieta Bozego Narodzenia tez zrobilam , ale zeby nie bylo nazwalam je Biala Dama Mam nadzieje ze skusicie sie na nia mam przepis na cala porcje ale ja robie z polowy i wychodzi mi na tortownice i uwazam ze jest wystarczajace, dlatego pisze przepis na polowe porcji tak jak ja robie, jesli ktos bedzie chcial wiecej to poprostu dwa razy tyle skladnikow.
2 litry slodkiego mleka (najwiecej procent)
1 kostka masla
1 szklanka cukru
4 jajka
2 śmietany 24% ( a jak nie moge znajsc takich biore te z najwiekszym procentem)
bakalie
Sposób przyrządzenia:
Wymieszać jajka ze śmietaną. Mleko wlać do garczka i jak już się bedzie gotować wlewamy wymieszane jajka ze śmietaną. NIE MIESZAMY! Na wolnym ogniu niech sie to gotuje, powinna sie zrobić serwatka z twarogiem, w jednym miejscu jak lyzke wlozycie i zobaczycie ze serwatka jest przezroczysta i nie ma bialego koloru, to znaczy ze odcedzamy twarog, przez sito i zostawiamy do wystygnięcia. Ucieramy masko z cukrem i po trochu dodajemy, przestudzony wytworzony z mleka twarog, na koniec dodajemy bakalie i wlewamy do tortownicy i do lodowki jak stwardnieje jest idealnie do sporzycia, wtedy wcinamy ile wlezie
SMACZNEGO
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewka37
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 916
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: Czw 9:03, 21 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Mysia te śmietany to 250 ml, czy 500ml i czy śmietana może mieć 36%
Synuś pyta bo chce zrobić.
Przykro mi synuś stwierdził, że nie zrobi bo za tłuste, nawet dla niego. Powiedział: w internecie jest dość przepisów", jak coś wyszuka i nam upichci (w tym roku słodkie to jego misja) to wam dam znać, zobligowałam go na nowy przepis, ciekawe czy się małolat wywiąże
Post został pochwalony 0 razy
Ostatnio zmieniony przez ewka37 dnia Pią 0:25, 22 Kwi 2011, w całości zmieniany 1 raz
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
mysia55
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1320
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5
|
Wysłany: Pią 8:48, 22 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
Smietana moze byc 36% i lepiej 500 ml - dlatego sie bierze taka smietane zeby sie wytworzyl twarog z mleka za to jest prze pyszne, no cos za cos, ja robie w tortownicy. Pamietajcie po wytworzeniu twarogu z mleka niech dobrze wykapie zeby woda odeszla i zeby byl wystudzony, bo jak bedzie cieply to nie zetnie sie z maslem
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Tiramisu
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Sob 22:59, 30 Kwi 2011 Temat postu: |
|
|
a oto efekt mojej pracy.Przyznaję się bez bicia,ze do dekoracji nie mam smykałki...
[link widoczny dla zalogowanych]
[link widoczny dla zalogowanych]
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|