Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna www.dukaniejakdukan.fora.pl
Dukan - dieta dla tych co chcą schudnąć
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

dukanowskie gołąbki - faza II

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna -> II faza
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Siabaaaa




Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 249
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Śląsk

PostWysłany: Wto 20:42, 01 Lut 2011    Temat postu: dukanowskie gołąbki - faza II

mięsko z podudzia indyka bez kości, skóry i tłuszczu
mięsko z 4 udek indyczych bez kości, skóry i tłuszczu
3 jajka
1/4 małej główki kapusty
2 ząbki czosnku
duża cebula
sól, pieprz

mięso zmielić w maszynce razem z cebulą, dodać drobno posiekany czosnek - dwa ząbki, dodać trzy jajka, dodać kapustę białą startą na grubych otworach tarki. Bardzo solidnie wymieszać. Formować pulpeciki, opiec na patelni teflonowej bez tłuszczu. Podlać wodą tyle, żeby całe dno było przykryte. Dusić pod przykryciem 15-20 minut na małym płomieniu.
Dolać sos pomidorowy, dusić jeszcze 10-15 minut, w środku czasu przewracając gołąbki.


Post został pochwalony 0 razy

Ostatnio zmieniony przez Siabaaaa dnia Nie 14:49, 19 Lut 2012, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tiramisu




Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska

PostWysłany: Czw 19:23, 03 Lut 2011    Temat postu:

Gołąbki wariant 2

Składniki :
- główka kapusty
- pół kilo mięsa mielonego z indyka/kurczaka/chude wołowe
- pół kilo pieczarek
- koncentrat pomidorowy
- łyżka skrobi kukurydzianej i odrobina mleka - do zagęszczenia sosu
- przyprawy - sól, pieprz, majeranek
- 2 kostki rosołowe

Sposób przygotowania:
1. Sparzyć kapustę.
2. Mięso przyprawić i wymieszać z posiekanymi drobniutko pieczarkami. Ja dodałam jeszcze grzybki do smaku.
3. Posiekać drobno to co zostało z kapusty po zdjęciu liści i dodać do mięsa.
4. Garnek wyścielić liśćmi kapusty i układać na nich ciasno gołąbki zawinięciem do dołu.. Zalać gołąbki dwoma szklankami bulionu z kostki rosołowej. Dusić pod przykryciem przez około 1 godzinę i 30 minut. Ja duszę w piekarniku w temp. 150 st.
Sos: Pół słoiczka koncentratu wyłożyć na patelnię, przyprawić do smaku, zagęść mlekiem ze skrobią kukurydzianą.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TEKLA




Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 435
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Śro 12:49, 15 Lis 2017    Temat postu:

Dzięki za przepisy!

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna -> II faza Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin