|
www.dukaniejakdukan.fora.pl Dukan - dieta dla tych co chcą schudnąć
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Siabaaaa
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 249
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Czw 12:54, 05 Sty 2012 Temat postu: sernik lekki |
|
|
Upiekłam wczoraj z pozostałości świątecznych zakupów. Wyszedł puszysty i smaczny.
składniki:
1 kg twarogu President lekki,
5 jaj,
1 budyń śmietankowy bez cukru,
2 łyżki otrąb owsianych,
6 łyżek słodzika do pieczenia MAXI SWEET (brązowy kolor opakowania),
olejek migdałowy (10 kropli)
Połowę cukru ubić z żółtkami mikserem, dodać ser, budyń, otręby i olejek mikserem dobrze połączyć. Osobno ubić 5 białek z pozostałym słodzikiem i szczyptą soli i delikatnie wymieszać łyżką drewnianą z twarogiem. Ja wrzuciłam garść rodzynek (wiem że nie wolno, ale sernik bez rodzynek?. Oczywiście nie zjadam ich ale przynajmniej zapach zostaje) Upiec w tortownicy (spód wykładam papierem do pieczenia, dzięki czemu nie przypala się) i piec ok. 90 minut w 180. Ja robię próbę patyczkiem do szaszłyków. Jak suchy to dobre. Wyłączyć piekarnik i lekko uchylić drzwiczki. Pozostawić do wystygnięcia. Jeśli góra za szybko się rumieni to przykryć folią. Smacznego
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
ewka37
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 916
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 1 raz Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: Czw 17:09, 05 Sty 2012 Temat postu: |
|
|
Czy musi być President, czy można dać zwykły chudy twaróg?
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Siabaaaa
Dołączył: 01 Lut 2011
Posty: 249
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Śląsk
|
Wysłany: Czw 18:06, 05 Sty 2012 Temat postu: |
|
|
Robiłam z Presidenta a innych twarogów nie testowałam. Myślę, że skoro nie dodajemy masła to musi być chudy twaróg dobrej jakości i dobrze zmielony co gwarantuje puszystość. W tym przepisie nie ma proszku do pieczenia a ładnie mi wyrósł. On trochę osiada jak każdy sernik ale jest puszysty.
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
kasiak
Dołączył: 03 Lut 2011
Posty: 288
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: dolnośląskie
|
Wysłany: Wto 20:31, 10 Sty 2012 Temat postu: |
|
|
Przepis wydrukowany w teraz zakupy i pieczenie.
Brzmi pysznie
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Dobrodziejka
Dołączył: 29 Sie 2012
Posty: 5
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Łódź
|
Wysłany: Śro 9:17, 29 Sie 2012 Temat postu: |
|
|
Pamiętam jak upiekłam mój pierwszy sernik.. Katastrofa
Ser się nie ściągnął i tak powoli się rozlatywał.. Ale mój mąż miał ze mnie radoche, aż zdjęcie zrobił i do tej pory mnie nim straszy jak mówię że chcę poeksperymentować ^^"
Post został pochwalony 0 razy
|
|
Powrót do góry |
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach
|
fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
|