Tiramisu
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Śro 18:40, 02 Lut 2011 Temat postu: pieczony indyk P i PW |
|
|
pieczony indyk
- filet z indyka
- 3 łyżeczki musztardy
- odrobina sosu sojowego
- łyżeczka czerwonej słodkiej papryki
- pół łyżeczki czosnku
- sól
Sposób przygotowania:
1. Indyka gęsto nakłuć widelcem i zamoczyć w osolonej wodzie na około godzinę.
2. Przygotować maceratę - zmieszać musztardę, sos sojowy, paprykę i czosnek.
3. Wyciągnąć indyka z wody, osuszyć papierowym ręcznikiem i posmarować maceratą ze wszystkich stron.
4. Owinąć indyka folią aluminiową i piec w temp. około 180 stopni. Czas pieczenia zależy od wagi filetu, czyli godzinka na każdy kilogram
Można jeść na ciepło lub na zimno jako wędlinka
ps.Sos sojowy jako przyprawa wystepuje w przepisach z książki Dukana na 1 fazę
Post został pochwalony 0 razy
|
|