Tiramisu
Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów
Pomógł: 3 razy Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Małopolska
|
Wysłany: Pią 0:19, 04 Lut 2011 Temat postu: PASTA Z DORSZA P i PW |
|
|
PASTA Z DORSZA
• średniej wielkości wędzony dorsz/makrela/bądzi inna wędzona rybka
• 4 jajka
• 3 ogórki kiszone
• 1 średnia cebula
• 3 łyżeczki musztardy
• 2 łyżki jogurtu greckiego
• sól, pieprz
• opcjonalnie szczypiorek
Rybę obrać ze skóry i ości, jest to zajęcie dla cierpliwych, ale uprzedzam, że warto się pomęczyć:)Dorsza porwać na małe kawałki, osobiście go pociełam nożem :)Jajka ugotować na twardo. Ogórki obrać ze skórki. Jajka, ogórki i cebulę pokroić na drobną kosteczkę. Wszystko włożyć do miski, dodać musztardę i jogurt grecki. Doprawić do smaku.
Post został pochwalony 0 razy
|
|