TEKLA
Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 435
Przeczytał: 0 tematów
Ostrzeżeń: 0/5 Skąd: Gliwice
|
Wysłany: Pon 10:55, 11 Lip 2016 Temat postu: kaszotto z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami |
|
|
Składniki:
40 dag kaszy gryczanej nieprażonej
opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego
pół kikograma pieczarek
duża cebula
marchew, pietruszka, seler
puszka kukuryczy
podwójna pierś z kurczaka
sól, pieprz do smaku
Kaszę gotujemy na sypko. Cebulkę podsmażamy na oleju z czosnkiem. Dodajemy szpinak i dusimy do czasu, aż się rozmrozi i woda odparuje. Na osobnej patelni podsmażamy pierś w kurczaka w ulubuonej przyprawie. Dodajemy do niej drobno starte warzywa i pieczarki.Dusimy je do miękkości. i odparowujemy wode. Następnie do patelni z mięsem dodajemy szpinak i kukurydzę. Mieszamy aż składniki się połączą. Na samym końcu dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną. Chwilę dusimy, aby smaki się połączyły. Smacznego.
Post został pochwalony 0 razy
|
|