Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna www.dukaniejakdukan.fora.pl
Dukan - dieta dla tych co chcą schudnąć
 
 FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   GalerieGalerie   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

CHLEBUŚ 1 mała, wąska foremka PW

 
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna -> I faza
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tiramisu




Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska

PostWysłany: Śro 18:09, 02 Lut 2011    Temat postu: CHLEBUŚ 1 mała, wąska foremka PW

CHLEBUŚ 1 mała, wąska foremka PW

3szklanki otrąb owsianych
1/2 szklanki skrobi kukurydzianej
25dkg chudego sera
4 jajek/białka należy ubić na pianę/
250ml maślanki lub jogurtu 0%
1/2 łyżki soli
3 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka kminku
Wszystkie suche składniki należy dokładnie wymieszać, ser rozgnieść i wymieszać z żółtkami i maślanką/jogurtem. Całość wymieszać i dodać pianę z białek i jeszcze raz delikatnie wymieszać. Wyłożyć foremki papierem do pieczenia. Foremki wstawiam do częściowo rozgrzanego piekarnika i od chwili uzyskania temp. 200 stopni piekę około 45-50 min.


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
mysia55




Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1320
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5

PostWysłany: Czw 23:00, 24 Lut 2011    Temat postu:

ja jak zlacze wsyztskie skladniki bez piany z bialek i widze ze sie nie wsyzstkie otreby zlaczyly to dodaje mleka jak wsyztsko sie polaczy dopiero dodaje piane z bialek

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tiramisu




Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska

PostWysłany: Wto 22:32, 29 Mar 2011    Temat postu:

[link widoczny dla zalogowanych]

[link widoczny dla zalogowanych]


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maddlen




Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 652
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: łódzkie

PostWysłany: Pon 18:48, 11 Kwi 2011    Temat postu:

mam pytanie, czy do tego chlebka mają być same otreby owsiane, czy można troche pszennych dodać?

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tiramisu




Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska

PostWysłany: Pon 20:22, 11 Kwi 2011    Temat postu:

ja robiłam najpierw z 2 szkl owsianych i jednej pszennej.Potem,jak sie okazało według najnowszych badań Dukana,że tylko używamy owsianych,to zaczęłam piec z pominięciem pszennych.

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
maddlen




Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 652
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: łódzkie

PostWysłany: Pon 21:07, 11 Kwi 2011    Temat postu:

czyli mówisz, że juz w ogóle mamy pszennych nie używac?
to ja wykorzystałam 3/4 szkl pszennych resztę owsianych, ale w sumie dobrze, w koncu musze je wykorzystać a następnych już nie kupię.
mówicie że chlebuś po 2 kromki dziennie mozna jesć?

a ona suchy będzie po upieczeniu, czy raczej mokry, bo mnie się wydaje nie bardzo upieczony i wstawiłam na jeszcze trochę...


Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Tiramisu




Dołączył: 02 Lut 2011
Posty: 1301
Przeczytał: 0 tematów

Pomógł: 3 razy
Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Małopolska

PostWysłany: Pon 21:13, 11 Kwi 2011    Temat postu:

no tak w tej najnowszej ksiązce jest napisane.ja jej nie czytałam,ale któraś z nas jeszcze na starym forum pisała.Nie wiem,czy czasem Mirek też nie pisał o tym. Chlebuś jest wilgotny po upieczeniu.Dopiero jak wystygnie nabiera właściwej konsystencji.Podziel sobie ilośc zuzytych otrębów na dzienną dawkę.Wyjdzie Ci ile można zjeśc.Ja jadałam tak po dwie kromeczki.czasem sie rozpedzałam...ale to juz inna bajka;)

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
TEKLA




Dołączył: 10 Cze 2015
Posty: 435
Przeczytał: 0 tematów

Ostrzeżeń: 0/5
Skąd: Gliwice

PostWysłany: Pon 8:56, 07 Wrz 2015    Temat postu:

marzy mi się, aby codziennie rano mieć w domu świeżo upieczony chleb

Post został pochwalony 0 razy
Powrót do góry
Zobacz profil autora
Wyświetl posty z ostatnich:   
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum www.dukaniejakdukan.fora.pl Strona Główna -> I faza Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

 
Skocz do:  
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach

fora.pl - załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin